Uncategorized

Seigmenn/ Jellymen

23. desember 2017

 

20171223_104320.jpg

Ingredienser:

  • 30 pl gelatin
  • 0,5 dl vann
  • 1 kg sukker
  • 12 g sitronsyre
  • konditorfarge

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i bløt i halvparten av vannet til de er myke, det tar ca 10 minutter. Kok sukkeret med resten av vannet til alt sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtevannet i sukkerlaken og rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge.

Hell blandingen i lave beholdere slik at seigmennene blir ca 1/2 cm tykke, brødformer med slipp-belegg gjør jobben med å løsne platen fra formen lettere. Jeg brukte ildfaste former, det gikk veldig greit å få massen ut.

Bland sukker og sitronsyre til det du synes er en passe sur blanding. Smak deg fram og vær forsiktig med syren, den er så sur som det høres ut!

Sett beholderne med geleblanding kaldt noen timer, gjerne over natten. Dryss sukkerblanding på overflaten av geleen når den er begynt å stivne litt.

Dypp beholderen i varmt vann og hvelv ut geleen. Hvis den ikke løsner med én gang, kan du løsne litt i ene enden, strø på sukker og dra geleen ut av formen mens du sukrer etter hvert (sukringen underveis gjør at ikke alt klistrer seg sammen til en seigball).

Stikk ut figurer med små pepperkakeformer, eller klipp i passe biter. Rull i sukkerblandingen med én gang.

Oppbevares i tett boks i kjøleskap. Dypp gjerne en ekstra runde i sukkerblanding før servering.

In English:

ingredients:

  • 30 plates of gelatin
  • 0.5 dl of water
  • 1 kg of sugar
  • 12 g of citric acid
  • food coloring

This is what you do:

Place the gelatin plates in a soft half of the water until it is soft, it takes about 10 minutes. Boil the sugar with the rest of the water until all the sugar is dissolved. Add citric acid. Have the gelatin with the soft water in the sugarcloth and stir until everything is melted. Add pastry color. Pour the mixture into low containers so that the jelly get about 1/2 cm thick.  Mix sugar and citric acid into what you think is a fancy sour mixture. Taste yourself up and be careful about the acid, it’s as bad as it sounds! Put the containers with gel mixture cold for a few hours, usually overnight. Sprinkle sugar mixture on the surface of the gel when it starts to stiffen slightly. Dip the container in warm water and vault out the gel. If it does not loosen right away, loosen slightly at one end, sprinkle on sugar and pull the gel out of the mold while sucking gradually (the suture along the way does not cling to a seig ball). Cut out shapes with small gingerbread shapes, or cut into fitting pieces. Roll in the sugar mixture at once. Store in a dry box in a refrigerator. Dip an extra round of sugar mixture before serving.

 

 

Legg igjen en kommentar