Uncategorized

Peppermyntekonfekt/ peppermint candy

23. desember 2017

 

20171223_1045181939100909.jpg

Peppermyntekonfekt er noe som jeg synes hører julen til. Dette var noe vi laget hjemme nå vi var små.

Ingredienser:

  • 1 eggehvite
  • 500 g melis
  • 5-10 dråper peppermynteolje
  • 400 g kokesjokolade.

Slik gjør du:

Visp sammen peppermynte og eggehvite til det blir skum, ikke stivt. Rør inn melisen, litt etter litt.

Når deigen kan trilles til kuler settes den i kjøleskapet en halvtime.

Rull kuler på ca 1,5 cm i diameter. Legg på bakepapir.
Smelt kokesjokoladen i vannbad sammen med delfiafett eller du kan bruke melange, det pleier jeg å bruke. Dypp peppermyntekonfekten i sjokolade og legg de i kjøleskapet til sjokoladen stivner og legg de i en boks.

In English:

Peppermint confection is something that I think belongs to Christmas. This was something we made at home when we were young.

ingredients:

  • 1 egg white
  • 500 g icing sugar
  • 5-10 drops of peppermint oil
  • 400 g of chocolate

This is what you do:

Whisk together peppermint and egg white until it becomes foamy, not stiff. Stir in the ,  icing sugar little by little. When the dough can be rolled into balls, place it in the refrigerator for half an hour. Roll bullets of about 1.5 cm in diameter. Put on baking paper. Melt  chocolates in a water bath with deli fat or you can use butter, which I usually use. Dip the peppermint candy in chocolate and put them in the refrigerator until the chocolate stiffens and put in a box.

Legg igjen en kommentar