Uncategorized

Hjemmelaget marsipan/ Homemade marzipan

18. desember 2017

 

20171218_174616145785108.jpg

 

Ingredienser:

  • 1 kg mandler
  • 1 kg melis
  • 4 eggehviter
  • 0,5 ts sitronsaft
  • rød, blå og gul konditorfarge

Slik gjør du:

  1. legg mandlene i kokende varmt vann i 10 – 15 minutter. skrell alle mandlene og la de tørke i ca 1 døgn, om du ikke vil vente så lenge kan du tørke de i steke ovnen i 1 time på 50 C.
  2. Kvern mandlene i en foodprosessor, ha de så i en bolle sammen med melis og bland godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med K visp.
  3. Ha oppi eggehvite og sitronsaft og bland godt. Massen vil se veldig kornete og tørr ut i begynnelsen, men den vil etterhvert få en fast konsistens.
  4. Ha marsipanen over på ett brett eller ei fjøl og kna den godt. Form den så til pølser og du har laget en nydelig marsipan. 🙂 Lag marsipan kuler og dypp de i sjokolade.

 

20171218_1758121918490996.jpg

 

In English:

ingredients:

  • 1 kg almonds
  • 1 kg icing sugar
  • 4 egg whites
  • 0.5 tsp lemon juice
  • red, blue and yellow pastry color

This is what you do:

  1. Put almonds in boiling hot water for 10 – 15 minutes. peel all almonds and let them dry for about 1 day, if you do not want to wait for as long as you can wipe the oven for 1 hour at 50 ° C.
  2. grinder almonds in a food processor, have the almonds in a bowl together with icing sugar and mix well. you can use a kitchen appliance with K whisk.
  3. Sprinkle with egg white and lemon juice and mix well. The mass will look very grainy and dry out at the beginning, but it will eventually get a solid consistency.
  4. Have the marzipan on a tray or a batter and knead well. Form it to sausages and you have made a beautiful marzipan. Make marzipan balls and dip in chocolate.

 

 

Legg igjen en kommentar