Uncategorized

Bacon surret kjøttpudding fylt med løk, paprika og ost./ Bacon grilled meatloaf stuffed with onions, peppers and cheese

14. november 2017

 

20171111_150709.jpg

Ingredienser:

  • 800 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 gul paprika
  • revet ost
  • 10 – 12 skiver bacon
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss potetmel
  • 3-4 dl vann eller melk ( til deigen er passe)
  • 1/4 ts muskat eller ingefær
  • 1/4 ts allhånde eller nellik

Slik gjør du:

sett stekeovnen på 180 C

  1. Kutt opp løken og paprika i små biter og riv opp ost eller kjøp ferdig revet ost.
  2. Legg bacon på ett bakepapir slik at det dekker hele.
  3. Elt deigen seig med salt og potetmel. spe med litt væske av gangen, rør godt og spe igjen, tilsett krydder underveis. Legg farsen over på folie og form farsen til en firkant. Ha så på løk, paprika og ost og rull den sammen til ei pølse. legg den ferdig rullet pølsen opp på baconet.
  4. Når du nå har fått farsen på baconet så ruller du igjen slik at bacon kommer på utsiden av farsen. legg den bacon surret kjøttpuddingen i ei smurt brødform og la den steke i ovnen i ca 20 – 30 minutter, eller til bacon er ferdig stekt.
  5. Serveres med poteter, grønnsaker og brunsaus.

In English:

ingredients:

  • 800 g of minced meat
  • 1 onion
  • 1 yellow pepper
  •  cheese
  • 10 – 12 sliced ​​bacon
  • 2 tsp salt
  • 1 teaspoon of pepper
  • 2 tablespoons of potato flour
  • 3-4 dl water or milk (until the dough is fit)
  • 1/4 teaspoon  ginger
  • 1/4 teaspoon whole or clove

This is what you do:

put the oven at 180 ° C

  1. Cut the onions and peppers into small pieces and tear up cheese or buy ready-made grated cheese.
  2. Add bacon to a baking paper to cover it all.
  3. Mix the dough with salt and potato flour. spoon some liquid at a time, stir well and try again, add spices along the way. Lay the dad over on the foil and shape the dad to a square. Then peel on onions, peppers and cheese and roll it to a sausage. put it ready rolled the sausage on the bacon.
  4. Once you’ve got your mixed minced meat on the bacon then roll again so that bacon comes on the outside of the meatloaf. put the bacon meatloaf in a greased breadcrumb and fry in the oven for about 20-30 minutes or until the bacon is cooked. Served with potatoes, vegetables and brown sauce.

Legg igjen en kommentar