Uncategorized

boller med vaniljekrem/ buns with vanilla cream

22. oktober 2017

 

20171022_140659.jpg

Ingredienser:

  • 50 g gjær/en pakke tørrgjær
  • 2,5 dl h-melk (kan bruke lettmelk også)
  • 75 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 egg
  • 550 g siktet spelt eller hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Vaniljekrem:

  • 8 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

 

Slik gjør du:

Ha mel, egg, melk,gjær og sukker i en bakebolle og la den elte i ca 5 minutter. Ha så i smøret, elt til alt smøret er blandet godt inn i deigen. La deigen heve til dobbel størrelse i ca 1 time. hvis deigen er klissete knar du inn litt mel til den blir god å jobbe med. Del deigen i 12-14 like emner. Rull hvert emne til en bolle og trykk de litt ned på midten. Ha i ca 1 ss vaniljekrem i midten av bollen. La bollene etterheve i 30 minutter. Sett ovnen på 200 C og stek de midi i ovnen i 10-15 minutter, eller til de blir gyldne. Legg de ferdigstekte bollene over på en rist.

Vaniljekrem:

 

20171022_165849837827781.jpg

  1.  Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
  2.  Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
  3.  Varm opp blandingen under omrøring til en passe tykk krem. Rør gjerne med en slikkepott. Se til at kremen ikke begynner å koke, da vil den sprekke (skille seg). Avkjøl i kaldt vann. Kremen blir litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk.

In English:

ingredients:

  • 50 g yeast / a pack of dried yeast
  • 2.5 dl h-milk (can use light milk too)
  • 75 g of butter
  • 50 g sugar
  • 2 eggs
  • 550 g of  flour
  • 1 teaspoon baking soda

Vanilla Cream:

  • 8 pcs yolk
  • 1 cup sugar
  • 2 pieces of vanilla or 1.5 tsp vanilla sugar
  • 8 ml milk
  • 2 tablespoon corn starch (maizena)

This is what you do:

Have flour, eggs, milk, yeast and sugar in a baking bowl and let it run for about 5 minutes. Then put in the butter, until all the butter is mixed well into the dough. Let the dough rise to double size for about 1 hour. If the dough is sticky, knead some flour until it is good to work with. Divide the dough into 12-14 like items. Roll each item into a bowl and push them a little down the middle. Put about 1 tablespoon of vanilla cream in the middle of the bowl. Leave the balls for 30 minutes. Place the oven at 200 C and fry the midi in the oven for 10-15 minutes or until golden. Place the ready-made balls on a grid.

Vanilla Cream:

Whisk together egg yolks and sugar in a saucepan. Cut out vanilla seed from vanilla bean and have seeds and vanilla bean in the egg mixture. Have the maizena with milk and stir the maizena into the mixture. Heat the mixture with stirring to a fitting thick cream. Feel free to stir with a spatula. Make sure the cream does not start to boil, then it will burst (separate). Cool in cold water. The cream becomes slightly stiff after cooling. Stir in the cream periodically.

 

Legg igjen en kommentar