Uncategorized

Paprikagryte med kylling/ Peppers pot with chicken

13. oktober 2017

 

20171012_135304.jpg

Ingredienser:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 400 g kyllingfile
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 løk
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts sukker
  • 2 tomater
  • 2 dl vann
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Fres kyllingen i olje og smør i en gryte på medium varme. Stek gjerne kyllingen i 2 omganger. Ha den ferdig stekte kyllingen over på en tallerken eller en bolle.
  2. Kutt paprikaen og løken i biter. Skrell tomatene og kutt de i biter. Stek løk og paprika i samme gryte som kyllingen. Stek til de er blitt myke.
  3. Ha så i tomatpuré,cayenne pepper og sukker. Fres i 2 minutter under omrøring til alt er godt blandet.
  4. Ha i tomatene, kylling og 2 dl vann. La dette putre uten lokk i ca 20 minutter. Trekk gryten vekk fra varmen og la den stå i 5 minutter før du serverer. Serveres med ris eller pasta.

In English:

ingredients:

  • 2 tablespoon olive oil
  • 2 tablespoons butter
  • 400 g chicken file
  • 1 red pepper
  • 1 green pepper
  • 2 onions
  • 1.5 tablespoons tomato purée
  • 1 teaspoon cayenne pepper
  • 1 teaspoon of sugar
  • 2 tomatoes
  • 2 dl water
  • salt and pepper

This is what you do:

  1. Fry the chicken in oil and butter in a saucepan on medium heat. Fry the chicken in 2 rounds. Have the fried chicken on a plate or a bowl.
  2. Cut the pepper and the onions in pieces. Peel the tomatoes and cut into pieces. Fry onion and peppers in the same pot as the chicken. Cook until they have softened.
  3. So have tomato puree, cayenne pepper and sugar. Fry for 2 minutes while stirring to everything is well mixed.
  4. Have in tomatoes, chicken and 2 dl water. Leave this boil without lid for about 20 minutes. Pull the pot away from the heat and leave it for 5 minutes before serving. Serve with rice or pasta.

Legg igjen en kommentar