Uncategorized

Paprikasaus/peppers sauce

12. oktober 2017

20171010_144809.jpg

Ingredienser:

  • 2 store paprika
  • 2 små løk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin, fiskekraft eller kyllingkraft
  • 2 ts urter (timian,persille eller provencekrydder)
  • 1 ts chilisaus
  • evt. 1 dl fløte

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på full guffe
  2. Kutt paprikaen i to på langs, og skjær av bunnen og toppen. Da får du flate stykker av paprika som blir jevnt og godt grillet i ovnen.
  3. Legg paprikaen på rist eller stekeplate med aluminiumfolie, og sett inn i ovnen. Følg med, og snu dem underveis slik at de blir jevnt grillet. Det gjør ingenting om de blir litt brent, se gjerne at det bobler litt i skallet.
  4. Ta ut paprikaene, og flå skallet og skrap bort frøene. Mos paprikaen til en tykk grøt. Stek løken myk i en kjele, og ha i den moste paprikaen, vin eller kraft og urter. La koke litt, smak til med krydder og mos med stavmikser.
  5. Jevn sausen med fløte hvis du ønsker en mildere saus. Serveres til fisk eller kylling. Alt etter hvilken kraft du bruker.

In English:

ingredients:

  • 2 big peppers
  • 2 small onions
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 dl white wine, fish stock or chicken stock
  • 2 tablespoons of herbs (thyme, parsley or provence spices)
  • 1 tsp chilli sauce
  • possibly 1 dl cream

This is what you do:

  1. Put the oven on full steam
  2. Cut the peppers in two along, and cut the bottom and the top. Then you get flat pieces of peppers that are even and well grilled in the oven.
  3. Place the pepper on grate or frying pan with aluminum foil and insert into the oven. Follow and turn them along the way to make them evenly grilled. It does not matter if they get a bit burnt.
  4. Remove the peppers and peel, remove the seeds. Mash the paprika into a thick porridge. Cook the onion soft in a saucepan and have in the mustard peppers, wine or stock and herbs. Boil a little, taste with spices and mash with handblender.
  5. Smooth sauce with cream if you want a mild sauce. Served for fish or chicken. Depending on the stock you use.

Legg igjen en kommentar