Uncategorized

Hjemmelaget meksikansk gryte/ homemade Mexican pot

4. oktober 2017

20171004_142854643948608.jpg

Ingredienser:

 • 400 g kjøttdeig
 • 1 løk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 1 rød chili
 • 1 ss matolje
 • 1 pose (ca 30 g) tacopulver
 • 1 paprika
 • 1 boks (400 g) kidneybønner eller brune bønner, skyllet og avrent
 • 2 dl langkornet ris
 • 2 bokser hermetiske hakkede tomater
 • 4 dl vann
 • 1 liten boks mais
 • saft av 1 lime
 • salt og pepper

Slik gjør du:

1. Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern frøene fra chilien om du ikke vil ha gryta for «hot».) Vi brukte med frø, ble ikke så veldig sterk. Varm opp olje i en kasserolle på middels varme og stek løk, hvitløk og chili til løken er blank og myk.

2. Skru opp varmen og tilsett karbonadedeig. Brun kjøttet og rør inn tacopulveret. Skjær opp paprika i små biter og ha den over i kasserollen sammen med bønner, ris, hermetiske tomater og vann. Kok opp, skru ned varmen og legg på lokk. La det småputre til risen er ferdig, ca. 15-20 minutter. Ta av lokket mot slutten av koketiden dersom du vil ha en tykkere gryterett.

3. Rør inn mais og limesaft rett før servering, og smak til med salt og pepper. Server gjerne gryten med avokadobiter, rømme, frisk koriander og nachos eller tortillachips, eller som vi brukte ny stekte baguetter.

In English:

ingredients:

 • 400 g of minced meat
 • 1 onion
 • 2-3 cloves of garlic
 • 1 red chili
 • 1 tablespoon cooking oil
 • 1 bag (about 30 g) tacopulver
 • 1 bell pepper
 • 1 box (400 g) kidney beans or brown beans rinsed and peeled
 • 2 dl rice
 • 2 cans of canned chopped tomatoes
 • 4 dl water
 • 1 small box of corn
 • juice of 1 lime
 • salt and pepper

This is what you do:

1. finely chops onion, garlic and chili. (Remove the seeds from the chili if you do not want a hot saucepan.) We used with seeds did not get very strong. Heat oil in a saucepan of medium heat and fry onion, garlic and chili until the onion is smooth and soft.

2. Screw up the heat and add carbonate. Brown the meat and stir in the taco powder. Cut the peppers into small pieces and pour it into the pan with beans, rice, canned tomatoes and water. Boil, turn down the heat and put on lid. Leave the small saucepan until the rice is finished, approx. 15-20 minutes. Remove the lid from the end of the cooking time if you want a thicker casserole.

3. Stir corn and lime juice just before serving, and season with salt and pepper. Serve the pot with avocado bites, sour cream, fresh coriander and nachos or tortilla chips, or as we used new fried baguettes.

Legg igjen en kommentar