Uncategorized

Nan brød/ Nan bread

30. september 2017

20170930_1652191257184633.jpg

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel
  • 3 dl lunken melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss olje
  • 50 g smeltet smør

Slik gjør du:

Skru ovnen på maks tempratur, bruk vanlig over og undervarme.

  1. Varm melken til den er lunken, ca 37 grader
  2. Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett halvparten av melken og bland godt sammen.
  3. Rør gjæren ut i resten av melken og bland det inn i deigen til det blir en smidig deig. Kna inn oljen. Deigen skal være litt klissete. Jeg brukte tørr gjær da jeg ikke hadde fersk. blanda bare gjæren med det tørre ellers gjorde jeg som i oppskriften.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse, i ca 1 time. Del i 6 emner og la disse heve videre i 20 minutter.
  5. Klem emnene flatt ut på ett stekebrett kledd med bakepapir. Nan brød skal være dråpeformede eller ovale. Prikk hull med en gaffel. Dette gjør at de ikke blåser seg opp under steking.
  6. Sett brettet midt i ovnen og følg med under steking. Brødene er ferdig når de er gyldenbrune. Pensle med smeltet smør når de er ferdig stekt.

In English:

ingredients:

  • 500 g flour
  • 3 dl of warm milk
  • 50 g fresh yeast
  • 1 tablespoon salt
  • 2 tablespoons sugar
  • 4 tablespoons oil
  • 50 g melted butter

This is what you do:

Screw the oven to maximum temperature, use regular over and under heat.

  1. Warm the milk until it is lukewarm, about 37 degrees.
  2. Mix all the dry in a bowl. Add half of the milk and mix well.
  3. Stir the yeast into the rest of the milk and mix it into the dough until it becomes a smooth dough. Enter the oil. The dough should be a little sticky. I used dry yeast when I had not fresh. just mix the yeast with it dry otherwise I did as in the recipe.
  4. Let the dough rise to double size for about 1 hour. Divide into 6 topics and let them continue for 20 minutes.
  5. Squeeze the items flat on a frying pan covered with baking paper. Nan bread must be drop-shaped or oval. Dot holes with a fork. This means that they do not blow up during frying.
  6. Place the tray in the middle of the oven and watch it under frying. The breads are finished when they are golden brown. Brush with melted butter when cooked.

 

 

Legg igjen en kommentar