Uncategorized

Kylling tikka masala/ chicken tikka masala

30. september 2017

20170930_193810.jpg

 

Ingredienser:

  • 800 g kyllingfilet
  • smør eller olje til steking
  • frisk koriander

Marinade:

  • 2 ss garam masala
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss frisk ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl yoghurt naturell ( evt gresk eller tyrkisk yoghurt)
  • 2 ss olje

Saus

  • 2 rød løk
  • 1,5 ss fin hakket ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 ss garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks plommetomat
  • 3 dl fløte
  • salt ( etter smak)
  • sukker (etter smak)
  • 2 ss paprikapulver

Slik gjør du :

1. Skjær hver kyllingfilet i 4-5 biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Tilsett kyllingen og pass på at alle bitene er godt dekket av marinade. Mariner kyllingen i minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over.

2. Ta kyllingbitene opp av marinaden (ta vare på eventuelle rester av marinaden). Varm en stor stekepanne og stek kyllingen over høy varme. Legg kyllingen til side så lenge.

3. Saus: Smelt 2 spiseskjeer smør i en mellomstor gryte. Tilsett løken og fres løken til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring.

4. Ha i tomatene (og eventuelle rester av marinaden), la sausen småkoke/putre i 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke stille og rolig videre i 20-25 minutter. Smak sausen til med salt og litt sukker. Kjør sausen raskt med en stavmikser hvis du ønsker den litt jevnere i konsistensen.

5. Legg kyllingbitene i sausen og la det hele trekke ved lav varme i ca 15 minutter. Server med ris og nan brød.

In English:

ingredients:

  • 800 g chicken fillet
  • butter or oil for frying
  • fresh coriander

marinade:

  • 2 tablespoons garam masala
  • 1 tablespoon sweet pepper powder
  • 1 tablespoon fresh ginger
  • 0.5 tsp salt
  • 1.5 dl of yogurt natural (possibly Greek or Turkish yogurt)
  • 2 tablespoon oil

Sauce:

  • 2 red onions
  • 1.5 tablespoons finely chopped ginger
  • 2 cloves of garlic
  • 1.5 tablespoons garam masala
  • 1 teaspoon of chilli powder
  • 1 box plum tomatoes
  • 3 dl cream
  • salt (to taste)
  • sugar (to taste)
  • 2 tablespoons of pepper powder

This is what you do :

1. Cut each chicken fillet into 4-5 bites. Mix all the ingredients into marinade in a bowl. Add the chicken and make sure all the pieces are well covered by marinade. Marinate the chicken for at least 1 hour in the refrigerator, usually overnight.

2. Take the chicken pieces up of marinade (take care of any leftovers of marinade). Heat a large frying pan and fry the chicken over high heat. Place the chicken aside for as long.

3. Sauce: Melt 2 tablespoons of butter in a medium sized pot. Add the onion and fry the onion until it becomes golden, soft and slightly caramelized. Add garlic, ginger, garam masala, pepper powder and chilli powder. Allow to fry for one minute with stirring.

4. In the tomatoes (and any leftovers of marinade), let the sauce simmer / putter for 10 minutes. Pour the cream and let the sauce cool for 20-25 minutes. Season the sauce with salt and some sugar. Run the sauce quickly with a spellmaker if you want it a bit smoother in the consistency.

5. Put the chicken pieces in the sauce and let it all draw at low heat for about 15 minutes. Server with rice and nan bread.

Legg igjen en kommentar