Uncategorized

Garam masala krydder Garam masala spices/

30. september 2017

 

Ingredienser:

  • 30 stk grønne kardemommekapsler
  • 5 stk Sorte kardemommekapsler
  • 15 stk nellikspiker
  • 15 cm kanelstang
  • 5 ss spisskummen
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ss fennikelfrø

Slik gjør du:

  1. Bland alle krydderne i en tørr stekepanne. Sett pannen over middels varme og varm/rist krydderne under omrøring til det lukter herlig aromatisk. Trekk pannen til side og avkjøl.
  2. Knus alt til fint pulver i en krydderkvern eller i en morter. Enklest er det å gjøre det i flere omganger.
  3. Fjern skallet fra kardemommekapslene. Oppbevar den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder og den vil holde seg lenge.

In English:

ingredients:

  • 30 green cardamom capsules
  • 5 pieces of black cardamom capsules
  • 15 pieces of cloves
  • 15 cm cinnamon pole
  • 5 tablespoon cumin
  • 2 tablespoons coriander seeds
  • 1 teaspoon of black pepper
  • 1 tablespoon fennel seeds

This is what you do:

  1. Mix all the spices in a dry frying pan. Put the pan over medium heat and warm / shake the spices while stirring until it smells deliciously aromatic. Pull the pan to the side and cool.
  2. Bring all to fine powder in a spice pot or in a mortar. It’s easiest to do it in several rounds.
  3. Remove the shell from the cardamom capsules. Store the finished spice mixture in an airtight container and it will last for a long time.

Legg igjen en kommentar