Uncategorized

Moussaka

29. september 2017

20170929_133843.jpg

 

Vi valgte å bruke poteter i stedet for aubergine.

 

Ingredienser:

  • 800 g kjøttdeig
  • 4-6 store poteter
  • 3 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 løk
  • 5 hvitløk fedd ( bruk det du føler er riktig)
  • 3 ss tomatpure
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ts tørket oregano
  • salt og pepper

Ostesaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 6 dl melk
  • 5 dl revet ost
  • 1 knivsodd muskat
    salt og pepper
    ev. ekstra ost til toppen

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Del potetene i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Legg over på et stekebrett med bakepapir, pensle med olje og dryss med salt. Stek i ovnen til de er myke, ca. 25 minutter.

3. Finhakk løk og hvitløk, og fres med kjøttdeig i en varm panne med litt olje. Hakk kjøttdeigen i biter under stekingen.

4. Tilsett tomatpuré og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i tomat og oregano og la småputre i ca. 5 minutter, eller til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.

5. Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele på medium varme. Rør inn mel, og spe gradvis med melken under stadig omrøring. La det koke opp mellom hver gang, og rør ut alle klumper.

6. La sausen småkoke i fem minutter under omrøring. Rør inn ost og smak til med krydder.

7. Legg potetskiver, kjøttsaus og ostesaus lag vis i en ildfast form.

8. Dryss ekstra ost på toppen, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. La hvile ca. 15 minutter før servering slik at den setter seg.

In English:

We chose to use potatoes instead of eggplant.

ingredients:

  • 800 g of minced meat
  • 4-6 large potatoes
  • 3 tablespoons oil
  • 1 teaspoon salt
  • 1 onion
  • 5 garlic clove (use what you feel is right)
  • 3 tablespoons tomato sauce
  • 2 cans of canned tomatoes
  • 1 teaspoon dried oregano
  • salt and pepper

This is what you do:

1. Set the oven to 180 degrees.

2. Divide the potatoes into thin slices of approx. 0.5 cm. Add to a baking tray with baking paper, brush with oil and sprinkle with salt. Stir in the oven until they are soft, approx. 25 minutes.

3. Finish onion and garlic and fry with meat dough in a hot pan with a little oil. Chop the meat dough into pieces during the frying.

4. Add tomato paste and cook for approx. 1 minute. Have tomato and oregano and leave small jars for approx.

5 minutes or until the sauce thickens something. Season with salt and pepper. 5. Make white sauce by melting butter in a medium heat boiler. Stir in flour and gradually sprinkle with milk while stirring. Let it boil between each time and remove all the lumps.

6. Let the sauce simmer for five minutes while stirring. Stir in the cheese and taste with spices.

7. Put the potato slices, meat sauce and cheese sauce layer in a refractory form.

8. Sprinkle extra cheese on top and cook in oven for approx. 20 minutes. Rest approx. 15 minutes before serving so it settles.

 

Legg igjen en kommentar