Uncategorized

Ovnsbakt ørret med tartar saus/ Oven-baked trout with tartar sauce

24. september 2017

received_1468001446654658

 

Ingredienser:

  • 600 g ørret
  • 3 gulerøtter
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • fersk koriander
  • fersk basilikum
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 lime
  • salt og pepper
  • smør
  • Tartar saus:
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 sylteagurker
  • 3 ss kapers
  • 2 dl olje
  • 1 fedd hvitløk
  • salt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 C

  1. Kutt alle grønnsaken i biter eller bruk en food processor. Legg ørreten på aluminiumfolie og ha alle grønsakene over ørreten, pakk det sammen og sett den i ovnen i 20 minutter.
  2. Tartar saus: Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt. Serveres med poteter

 

20170924_155134202406467

In English:

ingredients:

  • 600 g of trout
  • 3 carrots
  • 1 onion
  • 1 bell pepper
  • fresh coriander
  • fresh basil
  • 3 cloves of garlic
  • 1/2 lime
  • salt and pepper
  • butter
  • Tartar sauce:
  • 2 egg yolks
  • 1 teaspoon of lemon juice
  • 1 teaspoon of dijon mustard
  • 3 pickles
  • 3 tablespoons capers
  • 2 dl oil
  • 1 clove of garlic
  • salt

This is what you do:

Set the oven to 200 C

  1. Cut all vegetables into pieces or use a food processor. Put the trout on aluminum foil and have all the vegetables over the trout, pack it and put it in the oven for 20 minutes.
  2. Tartar sauce: Stir the egg yolk with lemon, mustard and squeezed garlic. Sprinkle with oil – a little at a time while stirring constantly. Stir in chopped pickled and chopped tomatoes and season with salt.

 

 

Legg igjen en kommentar