Uncategorized

Grove rundstykker med ost og skinke/ rolls of cheese and ham

17. september 2017

20170917_132113_001664090665

Perfekt til barnas matpakke 🙂

Ingredienser:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete fint
  • 150 g sammalt hvete grovt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 60 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pk gjær
  • ost
  • skinke

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 C

  • Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Eller bruk tør gjær å ha den oppi sammen med melet.
  • Bland mel, sukker og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Rull deigen til en pølse og del den opp i 8 like store stykker. Trykk stykkene flate og fyll de med ost og skinke og form de til rundstykker. Stek de i ovnen i 12 minutter.

In English:

ingredients:

  • 200 g flour
  • 150 g of wheat fine
  • 150 g of wheat roughly
  • 1 teaspoon of sugar
  • 1 teaspoon salt
  • 60 g butter
  • 3 dl milk
  • 1 pk yeast
  • chees
  • ham

This is what you do:

  1. Set the oven to 220 C Melt the butter, have in the milk and warm the mixture until it is about 37 ° C. Stir the yeast into the milk mixture. Or use dry yeast to have it together with the flour.
  2. Mix flour, sugar and salt in a bowl. Pour the flour mixture into the flour mixture and chop the dough until it is smooth. Sprinkle more flour until the dough is smooth, and do not stick and release the edge of the bowl. Cover the baking bowl with plastic and leave the dough in a warm place for approx. 30 minutes.
  3. Roll the dough into a sausage and divide it into 8 equal pieces. Press the pieces flat and fill them with cheese and ham and form them into rolls. Cook in the oven for 12 minutes.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar