Uncategorized

Sjokoladekake/ chocolate cake

10. september 2017

20170903_190946

Ingredienser til bunn:

  • 125 g smør
  • 1 dl vann
  • 3 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 C

Smelt smør, tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk visper. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klump fri. Pisk eggehvitene til det blir stivt og rør det forsiktig inn. Kle kakeformen med bakepapir, stek den på nederste rille i 45 minutter.

Ingredienser til krem:

  • 2 egg
  • 1 dl fløte
  • 135 g sukker
  • 50 g kokesjokolade
  • 125 g smør
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

kok opp egg, fløte og sukker. Ta kjelen av platen og rør inn oppdelt sjokolade. Ha så i smør og vaniljesukker, rør til smøret er smeltet og kremen er glatt. Avkjøl og sett kremen i kjøleskapet i 2 timer. Pisk den så opp med mikser.

In English:

Ingredients to the bottom:

  • 125 g butter
  • 1 dl water
  • 3 tablespoons of cocoa
  • 1 teaspoon of vanilla sugar
  • 4 eggs
  • 250 g sugar
  • 150 g flour
  • 3 teaspoons baking soda

This is what you do:

Set the oven to 175 C

Melt butter, add water, cocoa and vanilla sugar. Take the saucepan off the plate and whip 4 egg yolks with electric whisk. So have sugar, flour and baking soda. Stir the dough smoothly and lump free. Whip the egg whites until it gets stiff and gently stir it. Fold the cake form with baking paper, fry it on the bottom shelf for 45 minutes.

Ingredients for cream:

  • 2 eggs
  • 1 dl cream
  • 135 g of sugar
  • 50 g of chocolate
  •  125 g butter
  • 1 teaspoon of vanilla sugar

This is what you do:

cook up eggs, cream and sugar. Remove the boiler from the plate and stir in chopped chocolate. So put in butter and vanilla sugar, stir until the butter is melted and the cream is smooth. Cool and place the cream in the refrigerator for 2 hours. Whip it up with mixes.

 

Legg igjen en kommentar