Fisk | Middag

Stekt makrell med potetsalat og agurksalat/

5. august 2017

20170802_172305

Ingredienser:

 • 1 agurk
 • 2 ss vann
 • 2 ss eddik
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt
 • 1 boks rømme
 • 1 pk majones
 • hakket sylteagurk
 • salt og pepper
 • 4 makrell
 • 1 dl hvetemel
 • smør og olje til steking
 • poteter

Slik gjør du:

 1. Potetsalat: skrell og kok potetene møre og la dem avkjøles. Når potetene er blitt kalde, kutter du de i små biter og blander de i sammen med rømme, majones, sylteagurk, litt av laken sylteagurken ligger i og salt og pepper. bland alt godt sammen med potetene. Sett potetsalaten i kjøleskapet til den skal serveres.
 2. Båt poteter: Sett ovnen på 200 C. Kutt 4-5 nypoteter i båter, bland sammen olje, salt, pepper og litt paprika pulver. Hell dette over båtpotetene og bland godt. Ha bakepapir i ei langpanne og legg båtpotetene på. Stek dem i ovnen i ca 30 minutter.
 3. Stekt makrell: Rens fisken og fjern hode. Lag noen snitt i skinnet og krydre fisken med salt og pepper. Ha litt pepper sammen med melet og vend makrellene i melblandingen. Stek fisken i en blanding av brunt smør og olje, stek den til den blir gylden brun. (sprø stekt)
 4. Agurk salat: Kutt agurken i tynne skiver og ha de oppi en bolle. Ha så oppi vann, eddik, sukker og salt. bland alt godt i sammen.

In English:

ingredients:
• 1 cucumber
• 2 tablespoons of water
• 2 tablespoons vinegar
• 1 teaspoon of sugar
• 1 teaspoon salt
• 1 box sour cream
• 1 pk mayonnaise
• chopped pickles
•salt and pepper
• 4 mackerel
• 1 dl flour
• butter and oil for frying
• potatoes

This is what you do:
1.Potato salad: peel and cook the potatoes tender and let them cool. When the potatoes are cold, cut them into small pieces and mix them together with sour cream, mayonnaise, pickled curd, some of the sheet of herbal tea, and salt and pepper. Mix well with the potatoes. Put the potato salad in the refrigerator until it is served.
2. Boat potatoes: Set the oven to 200 C. Cut 4-5 nipotets in boats, mix oil, salt, pepper and some pepper powder. Pour this over the potatoes and mix well. Have baking paper in a long pan and put the potatoes on. Stir them in the oven for about 30 minutes.
3.Fried Mackerel: Clean the fish and remove the head. Make some cuts in the skin and spice the fish with salt and pepper. Put some pepper together with the flour and turn the mackerel into the flour mixture. Stir the fish in a mixture of brown butter and oil, fry until golden brown. (Crispy fried)
4.Cucumber salad:  Cut the cucumber into thin slices and put them in a bowl.  water vinegar, sugar and salt. Mix everything well together.

 

Legg igjen en kommentar