Middag | Svinekjøtt

Svine knoke med mos og sennep/ Pork knuckle with mash and mustard

17. juli 2017

 

20170716_155441

Ingredienser:

  • 1-1,5 kg saltet svine knoke
  • sennep
  • 4 korn allehånde
  • 1 laurbærblad
  • 1 kg skrelt kålrabi
  • 5 poteter
  • smør
  • 1 l vann
  • 1 ss salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 3 guleløk
  • 3 gulerøtter

Slik gjør du:

  1. Ha vann,allehånde, laurbærblad,salt og pepper i en gryte sammen med knoken, la dette koke i ca 2 timer på middels varme.
  2. Kutt og skrell alle grønnsakene og kok de møre.
  3. Når knoken er ferdig kokt, kutt den opp i skiver. ( ta vare på kraften) Mos grønnsakene og bruk kraften til å spe ut grønnsakene til mos, tilsett en klatt smør,salt og pepper.
  4. Server svine knoken i skiver sammen med mos og en god klatt sennep.

 

In English:

Ingredients:

  • 1-1,5 kg salted pork
  • mustard
  • 4 grain almonds
  • 1 bay leaf
  • 1 kg peeled cabbage
  • 5 potatoes
  • butter
  • 1 l water
  • 1 tablespoon salt
  • 1/2 teaspoon pepper
  • 1 teaspoon dried thyme
  • 3 onion
  • 3 carrots

This is what you do:

  1. Have water, almonds, bay leaf, salt and pepper in a pan with the knuckle, let it boil for about 2 hours on medium heat.
  2. Cut and peel all the vegetables and cook them tenderly.
  3. When the knob is cooked, cut it into slices. (Take care of the power) Mush the vegetables and use the power to spice out the vegetables to mash, add a spicy butter, salt and pepper.
  4. Serve the pork knuckle in slices with mash and a good clam of mustard.

 

Legg igjen en kommentar