Middag

Jambalaya

13. juli 2017

20170713_162151348551911

 

I dag har vi prøvd å lage Jambalaya i en Crockpot gryte, dette er noe vi har vært litt nysgjerrig på ei stund. Hvordan ei sånn gryte virker og hvordan maten blir på smak og konsistens. Dette er kjempe spennende. Dette ble fantastisk god på smak og konsistens. Kyllingen og pølsen var utrolig møre 🙂 

 

Ingredienser:

  • 2 kylling bryst, skåret i terninger
  • 2 chorizopølse, skåret i skiver
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 løk
  • 3 ss kyllingfond
  • 2 ts cajunkrydder, tacokrydder kan også brukes
  • 2 ts chilisaus sterk
  • 2 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ts tørket oregano
  • ris
  • 8 reker eller flere

Slik gjør du:

  1. Legg kylling, pølse, tomater, løk, selleri og kyllingbuljong i gryta.
  2. Ha i krydder: oregano, cajúnkrydder, chilisaus, laurbærblader og timian.
  3. Kok på lavt i 6,5–7 timer, eller på høyt i 3 timer.
  4. Når det er 5–10 minutter igjen av koketiden, legges de tinte rekene i og laurbærbladene tas ut.
  5. Server den ferdige gryteretten med ris eller varmt brød. Nyt!

Slik gjør du i ei vanlig gryte 🙂 :

Varm opp 2 ss med oliven olje i gryten på medium høy varme. Ha oppi selleri og løk og la dette surre i ca 5 minutter, til grønnsakene er myke. Ha oppi 1 ss til med olje, kylling og pølse og rør alt i sammen. La alt steke i ca 5 minutter til eller til kyllingen ikke lenger er rosa og nesten ferdig stekt.

Ha så oppi kyllingfond, hakkede tomater,ris, Cajunkrydder eller tacokrydder, laurbærblad,timian, oregano og chilisaus rør alt i sammen og sett ned varmen på medium lav ha på lokk og la det småkoke i 25-30 minutter eller til risen er ferdig kokt, rør av og til. ( ikke glem å rør, risen kan sette seg fast i bunnen av gryten)

Når risen er ferdig kokt har du oppi rekene og tar ut laurbærbladene, rør alt i sammen og la det stå i ett par minutter til rekene er blitt varme. Nyt! 🙂

In English 🙂

Today we have tried to make Jambalaya in a Crockpot pot, this is something we have been a bit curious about in a moment. How such a pot works and how the food is on taste and texture. This is very exciting.

ingredients:

  • 2 chicken breast, cut into cubes
  • 2 chorizos, cut into slices
  • 1 box of chopped tomatoes
  • 2 stems of celery
  • 1 onion
  • 3 tablespoons chicken fund
  • 2 teaspoons of cajun spices, tacos spices can also be used
  • 2 tablespoons chilli sauce hot
  • 2 bay leaves
  • 1 teaspoon dried thyme
  • 2 tsp of dried oregano
  • rice
  • 8 shrimps or more

This is what you do:

Add chicken, sausage, tomatoes, onion, celery and chicken broth in the pot. Have spices: oregano, cajun spices, chili sauce, bay leaves and thyme. Cook on low for 6.5-7 hours, or at high for 3 hours. When it’s 5-10 minutes left of the cooking time, put the tin rays in and the laurel leaves are taken out. Serve the finished casserole with rice or hot bread. Enjoy!

 

How to do this in a regular pot :):

Heat 2 tablespoons of olive oil into the medium-heat pan. Bring celery and onion on and leave for 5 minutes, until the vegetables are soft. Peel 1 tbsp with oil, chicken and sausage and stir everything together. Allow to cook for about 5 minutes until or until the chicken is no longer pink and almost cooked. Soak up chicken, chopped tomatoes, rice, Cajunk spices or tacos spices, bay leaves, thyme, oregano and chilli sauce stir all together and put the medium medium low on the lid and simmer for 25-30 minutes or until the rice is cooked , Stirring occasionally. (Do not forget to stir, the rice can get stuck in the bottom of the pot) When the rice is cooked boil up the rack and remove the laurel leaves, stir everything together and leave for a couple of minutes until the raisins have warmed. Enjoy! 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar