Middag

Stekt ris / Fried rice

10. juli 2017

 

20170710_1421402052245372

Ingredienser:

 • 2 dl ris
 • 4 dl vann
 • 2 ts buljongpulver
 • 2 ss smør
 • 2 kyllingfiler
 • 1 1/2 ts grillkrydder
 • 1/2 pose fryste grønnsaker (Amerikansk blanding)
 • 2 egg

Slik gjør du:

Kok risen sammen med vann, smør og buljongpulver. La risen avkjøles.  Kok grønnsakene i ca 2 minutter, og avkjøl de.

Mens risen koker kutter du opp kyllingen i små biter og steker den og legger den til side. Når alt er avkjølt har du litt smør i ei wok panne ( eller vanlig panne om du ikke har wok panne) Stek risen litt før du har oppi grønnsaker og kylling og ha litt grillkrydder over risen. Når risen er blitt passe varm har du oppi grønnsaker og kylling, la dette steke i ca 5 minutter. Når alt er ferdig stekt rører du i sammen eggene og har dette over den stekte risen.

ingredients:

 • 2 dl rice
 • 4 dl water
 • 2 teaspoons broth powder
 • 2 tablespoons butter
 • 2 chicken files
 • 1 1/2 teaspoon grilled spices
 • 1/2 bag of frozen vegetables (American blend
 • ) 2 eggs

This is what you do:

Boil the rice together with water, butter and broth powder. Let the rice cool. Boil the vegetables for about 2 minutes and cool them. While the rice cooks, cut the chicken into small pieces and fry it and put it aside. When everything is cooled, have some butter in a wok pan (or regular pan if you do not have a wok pan). Cook the rice a little before you have vegetables and chicken and have some grilled spices over the rice. Once the rice has warmed up, you have vegetables and chicken, let this fry for about 5 minutes. When everything is cooked, stir the eggs together and over the fried rice.

Legg igjen en kommentar