Dessert

Sitron fromasj

10. juli 2017

20170418_151030

Sitron fromasj er nydelig og frisk dessert som passer til de fleste anledninger. Dette er en enkel og veldig god dessert.

Ingredienser:

  • 5  gelatinplater
  • 3 ss varmt vann
  • 6  eggeplomme
  • 150 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • finrevet skall og presset saft av 2 stk sitron
  • 6  eggehvite
  • Frisk sitronmelisse til pynt

Slik gjør du:

1. Bløt legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut det meste av vannet og smelt forsiktig platene i varmt vann. Sett til side, men pass på at det ikke begynner å stivne – da må det smeltes på nytt.

2. Pisk eggeplommer og halvparten av melisen til tykk og lys eggedosis. Pisk fløte til krem og bland inn eggedosis og sitronsaft/skall.

3. Hell den oppløste gelatinen i blandingen i en jevn stråle under stadig røring.

4. Stivpisk eggehvitene med resten av melisen og vend dem inn i kremblandingen.

5. Hell fromasjen i en porsjonsformer eller i en stor skål. Dekk med plastfolie og plasser kaldt i minst 3 timer.

In English:

The lemon curd is delicious and fresh dessert to suit most occasions. This is a simple and very good dessert.

ingredients:

  • 5 gelatin plates
  • 3 tablespoons hot water
  • 6 egg yolk
  • 150 g of icing sugar
  • 3 dl cream flow
  • Finely chopped and squeezed juice of 2 pieces of lemon
  • 6 egg white
  • Fresh lemon balm for decoration

This is what you do:

Wet gelatin plates in cold water for 5 minutes. Squeeze most of the water and gently melt the plates into hot water. Set aside, but make sure it does not start to stiff – it must be melted again. Whip egg yolks and half of the flour into thick and light eggnog. Whip cream to cream and mix in egg and lemon juice / peel. 3. Pour the dissolved gelatin into the mixture in a steady jet while still stirring. 4. Stir the egg whites with the rest of the flour and turn them into the cream mixture. Pour the prawns into a serving or a large bowl. Cover with plastic foil and place cold for at least 3 hours.

Legg igjen en kommentar