Gjærbakst

Calzone med chili/ Calzone with chili

25. juni 2017

 

20170624_184020

Ingredienser til deig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ss olivenolje
  • 500 g hvetemel
  • 50 g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Slik gjør du:

ha i alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la den gå til deigen slipper bollen. Denne deigen trenger ikke å heve. 🙂

Ingredienser til fyll:

 

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 chili (behold frøene)
  • 2 små løk
  • 1 paprika
  • 3 hvitløkfedd
  • vårløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss tomat purre

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 C

  1. Kutt opp løk,chili,paprika og hvitløk
  2. Ha i litt olje i pannen og stek løken til den blir myk. Stek kjøttdeigen i samme panne og ha i hvitløk, chili,og paprika. Ha i de hakkede tomatene og la det små koke i ca 10 minutter.
  3. Del deigen opp i 8 like store deler og kjevl de runde. Ha fyll i den en halvdelen og brett over deigen.  Pensle calzonene med egg og stek de i ovnen i ca 20-25 minutter.

 

Ingredients for dough:

  • 3 dl water (not cold and not to warm)
  • 3 tablespoon olive oil
  • 500 g flour
  • 50 g dry yeast
  • 1 teaspoon salt
  • 1 teaspoon of sugar

This is what you do: Have all the ingredients in a kitchen machine and let it go until the dough drops the ball. This dough does not have to raise. 🙂

Ingredients for filling:

  • 400 g of minced meat
  • 2 chili (keep the seeds)
  • 2 small onions
  • 1 bell pepper
  • 3 garlic cloves scallions
  • 1 box of chopped tomatoes
  • 1 tablespoon tomato leek

This is what you do:

Set the oven to 225 C

  1. Cut onion, chili, paprika and garlic
  2. Put some oil on the pan and fry until it becomes soft. Fry the minced meat in the same pan and have in garlic, chili and peppers.
  3. Place the chopped tomatoes and simmer for about 10 minutes. Divide the dough into 8 equal parts and make them round. Fill it half and wide over the dough. Brush the calzonene with egg and fry in the oven for about 20-25 minutes.

 

Legg igjen en kommentar