Middag

Matfrik`s alt i en gryte

7. juni 2017

 

 

20170606_1451461728900690

Her kan du bruke det du eventuelt har av kjøttrester i kjøleskapet, det blir ei fantastisk gryte med masse smak. 🙂

 

Ingredienser:

  • 400-500 g kylling (eventuelt annet kjøtt du har liggende)
  • 1 løk
  • 1 chili
  • 2 ss dijonsennep
  • 5 dl vann
  • 1 hønsebuljong terning (ut blandet)
  • 1 boks creme fraiche
  • 3 gulerøtter
  • 2 store poteter (eller 4 små)
  • 1 liten purre
  • 2 feddhvitløk
  • 1 paprika
  • litt blomkål
  • litt brokkoli
  • revet ost

Slik gjør du:

forvarm ovnen til 200 C.

  1. Begynn med å kutte opp poteter og gulerøtter i tynne skiver. kutt opp resten av grønnsakene og kyllingen  i passe biter. Kok blomkål og brokkoli i ett par minutter.
  2. surr løken i stekepannen sammen med litt smør til den er mykt og blank.  Stek kyllingen til den får en fin farge. Ha så chili,paprika,purre, og hvitløk i stekepannen og la alt surre i ett par minutter.
  3. Ha alle ingrediensene i en gryte, og bland buljong terningen ut med ca 5 dl vann og la dette koke i 5 minutter. Så har du i sennep og creme fraiche, la det koke 1 ett par minutter til. De siste minuttene her har du oppi blomkål og brokkoli.
  4. Finn frem en ildfast form og legg ett lag med tynne potet og gulerot skiver og kylling blandingen lag vis i formen. Begynn og slutt med kylling blandingen. Ha revet ost på toppen og stek i ovnen i 20-30 minutter.

<div class=»fb-like»data-layout=»button_count»data-action=»like»data-size=»small»data-show-faces=»true»data-share=»true»></div>

Only registered users can comment.

Legg igjen en kommentar