Gjærbakst

Hjemmelaget/Homemade pizza

5. juni 2017

 

20170604_195729

 

Ingredienser til deigen:

  • 3 dl lunket vann
  • 500 g hvetemel
  • 50 g gjær
  • 3 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Ingredienser til saus:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hakket tomater
  • 1 løk
  • 2 feddhvitløk
  • 1 ss oregano
  • 1 chili
  • purre
  • gul og rød paprika
  • salt og pepper
  • revet ost

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 200 g. Ha alle ingrediensene til deigen i en kjøkken maskin og la den gå til deigen slipper bollen. Veldig enkel og utrolig god deig. Trenger ikke å heve deigen.

Slik lager du sausen:

Fin kutt løk, hvitløk og chili. Surr løken og hvitløk i pannen til den blir blank og myk, ha i kjøttdeigen og stek til den får en fin brunfarge, ha i chilien og la det surre i et par minutter. Ha så i tomatpuré og la det surre i et par minutter til, ha tilslutt i tomatene, og oregano. La det små koke i noen minutter. Legg osten opp på pizza deigen og legg tomatsausen opp på osten, topp så med purre og paprikaen. La den stå i ovnen i ca 15 minutter.

<div class=»fb-like»data-layout=»button_count»data-action=»like»data-size=»small»data-show-faces=»true»data-share=»true»></div>

Ingredients for the dough:

3 dl of lukewarm water
500 g flour
50 g yeast
3 tablespoons oil
1 teaspoon salt
1 teaspoon of sugar


Ingredients for sauce:

400 g of meat dough
1 tablespoon tomato puree
1 box of chopped tomatoes
1 onion
2 clove of garlic
1 tablespoon oregano
1 chili
leeks
Yellow and red peppers
salt and pepper
grated cheese
This is what you do:

Preheat the oven 200 g. Have all the ingredients of the dough in a kitchen
 machine and let it go until the dough releases the ball. 
Very simple and incredibly good dough. No need to raise the dough.

How to make the sauce:

Nice cut onions, garlic and chili. Sprinkle the onion and garlic on the pan
 until it is smooth and soft, put in the meat dough and fry until it gets
 a nice tan, have it in the chilli and leave it sour for a couple of 
minutes. So put in tomato puree and simmer for a few minutes, finish the
 tomatoes and oregano. Let it boil for a few minutes. Put the cheese on 
the pizza dough and put the tomato sauce on the cheese, top with leek and
 peppers. Leave it in the oven for about 15 minutes.

Legg igjen en kommentar