Kaker

Gele kake/ Jelly Cake

3. juni 2017

 

20170603_065718

Må virkelig si at denne var litt gøy å lage, resultatet ble jo ikke så verst da 🙂 men det tok litt tid å lage 🙂 

Ingredienser:

  • 1 pk blåbær gele
  • 1 pk pasjonsfrukt gele
  • 1 pk lime gele
  • 1 pk sitron gele
  • 1 pk bringebær gele
  • 1 pk jordbær gele
  • 6 ss naturell yoghurt

Slik gjør du:

Finn frem en form eller bolle som rommer 1 liter, spray formen/bollen lett med formfett og tørk av det overflødige fettet. Dette gjør at gelekaken løsner lettere fra formen/bollen når den er ferdig. Finn frem en bolle og en visp, bruk den samme bollen og vispen til alle gele smakene, men du bør vaske det mellom hver gang.

innholdet i en pakke gele veier 125 g, del blåbær gele i to (ca 62 g i hver skål) kok opp vann og ha i 1 dl kokende vann i den ene skålen med blåbær gele. Rør rundt med vispen til til gelepulveret har løst seg opp. Hell den flytende geleen i formen/bollen og sett den i frysen i 20-30 minutter. Geleen vil da ha stivnet.

Ta den andre skålen med blåbær gele og hell i nesten 1 dl med kokende vann. Rør til gelepulveret er løst opp. Tilsett så en stor ss med yoghurt. Visp videre til yoghurten er løst opp. Hell denne i den samme formen som tidligere.

Gjenta den samme prosessen med de andre gelepakkene. Ett lag med pasjonsfrukt og ett lag med pasjonsfrukt med yoghurt, gjenta prosessen til du er ferdig med alle pakkene.

Lykke til 🙂

Really say this was a little fun to make, the result was not bad then 🙂 but it took some time to make 🙂

  • ingredients:
  • 1 pk blueberry yellow
  • 1 pk passion fruit yellow
  • 1 pcs of lime yellow
  • 1 hp lemon yellow
  • 1 pk raspberry yellow
  • 1 pk strawberry yellow
  • 6 tablespoons of natural yoghurt

 

This is what you do:

  • Find a mold or bowl that holds 1 liter, spray the mold / bowl easily with a grease and wipe off the excess fat.
  • This allows the gel to loosen more easily from the mold / bowl when it is finished. Find a bowl and a whisk, use the same bowl and whisk to all the yellow flavors, but you should wash it between each time.
  • The contents of a pack of gele weighs 125 g, share blueberry yellow in two (about 62 g in each bowl) boil water and have 1 dl boiling water in one bowl of blueberry yellow. Stir around with the whipped cream until the gel powder has dissolved.
  • Pour the liquid gel into the mold / bowl and place it in the freezer for 20-30 minutes. Geleen wants to have stiffened.
  • Take the second bowl of blueberry yellow and pour in almost 1 dl with boiling water. Pipes for the gel powder are dissolved.
  • Then add a large saucepan with yogurt. Whisk until the yogurt is dissolved. Pour this into the same shape as before.

Repeat the same process with the other gel packs. One layer of passion fruit and one layer of passion fruit with yogurt, repeat the process until you have finished all the packages. Good luck 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar