Kylling | Middag

Frikassé med kylling eller høns

30. mai 2017

20170530_1721531649511990

Frikassé passer til et hvert budsjett. Her får du middag for flere dager med begrensede midler. Det krever litt forarbeid, men så spiser du også fantastisk godt etterpå. 🙂

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 kylling (ca 1,5 kg) eller 2 høner
  • 125 g smør
  • 7 ss hvetemel
  • 2 liter hønsekraft
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl fløte
  • 300 g gulrot
  • 150 g rødløk
  • 220 g løk
  • 180 g purre
  • Maldonsalt
  • Friskkvernet sort pepper

Slik gjør du:

kok kyllingen i 1 time eller hønene i 2 timer, avkjøl og skjær kjøttet av skroget. Ta vare på kraften og kok skroget videre der i cirka 20 minutter. Smelt smør i en kjele og rør i hvetemel. Rør ut alle klumper av melet. Ha i kraften og rør godt. Gi det et raskt oppkok og småkok på lav temperatur i én time. Rør underveis slik at det ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Finkutt løk, purre og rødløk. Skjær gulroten i terninger. Fres de oppkuttede grønnsakene i en kjele eller stekepanne på høy tempratur. Ha grønnsakene, crème fraiche og fløte i kasserollen med kraften. La det trekke til grønnsaken er møre, noe som tar om lag 10 minutter. Ha i hønsekjøttet og smak til med salt og pepper.

<div class=»fb-like»data-layout=»button_count»data-action=»like»data-size=»small»data-show-faces=»true»data-share=»true»></div>

Legg igjen en kommentar