Supper

Hjemmelaget tomatsuppe

29. mai 2017

received_1356257224495748

Til 4 personer.

Ingredienser:

 • 1 kg modne tomater, (plomme eller klase tomater)
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 løk
 • 2 ss tomatpuré
 • 1 klype sukker
 • 2 stilker oregano eller basilikum
 • salt og pepper
 • litt olivenolje til steking

Slik gjør du:

 1. Vask de ferske tomatene og fjern det grønne stilkfestet. Skjær tomatene i fire og fjern eventuelle harde kjerner. Rens og hakk løk og hvitløk. Varm 2 ss olivenolje i en tykk bunnet, romslig gryte. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk uten å få farge. Rør med jevne mellomrom. Tilsett tomatpuré og rør godt.
 2. Ha i tomatene, en god klype sukker, litt kvernet pepper og en oregano-eller basilikumstilk. Bland alt godt sammen og la det småkoke under lokk i 25–30 minutter. Rør eller rist på kasserollen av og til.
 3. Kjør den ferdigkokte suppen helt glatt og jevn med en stavmikser eller i en blender (løft ut eventuelle stilker først). Smak tomatsuppen til med salt, kvernet pepper og sukker hvis nødvendig. Pynt med litt urter og server.

Legg igjen en kommentar