Fløtegratinerte poteter er egentlig mer lettvint enn en tror, og smaker bare helt fantastisk til biff, kylling og fiskeretter.
Ingredienser:
- 5-8 poteter (avhengig av størrelsen)
- 3 dl fløte
- Revet ost
- 2 hvitløkfedd
- Salt og pepper
- 0,5 ts revet muskatnøtt
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 C. Skrell poteter og finhakk hvitløk. Skjær potetene i tynne skiver.
- Smør en ildfast form, du trenger en som er ca 20×30 cm.
- Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen. Strø over halvparten av hvitløken,salt, pepper og muskatnøtt, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
- Ha over ett nytt lag med poteter, resten av hvitløken,salt,pepper og muskatnøtt. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløten.
- Stek i ca 30 minutter, ta den ut av ovnen og strø over revet ost og stek det videre i 20 minutter til osten har smeltet og fått en gyllen farge.
dette så nydelig ut
🙂
🙂