Middag

Hjemmelaget fløtegratinerte poteter.

28. mai 2017

Fløtegratinerte poteter er egentlig mer lettvint enn en tror, og smaker bare helt fantastisk til biff, kylling og fiskeretter.

20170525_1530162065244345

Ingredienser:

  • 5-8 poteter (avhengig av størrelsen)
  • 3 dl fløte
  • Revet ost
  • 2 hvitløkfedd
  • Salt og pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 C. Skrell poteter og finhakk hvitløk. Skjær potetene i tynne skiver.
  2. Smør en ildfast form, du trenger en som er ca 20×30 cm.
  3. Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen. Strø over halvparten av hvitløken,salt, pepper og muskatnøtt, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
  4. Ha over ett nytt lag med poteter, resten av hvitløken,salt,pepper og muskatnøtt. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløten.
  5. Stek i ca 30 minutter, ta den ut av ovnen og strø over revet ost og stek det videre i 20 minutter til osten har smeltet og fått en gyllen farge.

 

Only registered users can comment.

Legg igjen en kommentar