Middag

Biff og fløtegratinerte poteter

28. mai 2017

20170525_152944

 

 

Selve kjøttet har ligget pakket ut fra pakken og i romtemperatur i minst en time før steking. Det gjør at kjøttet får luftet seg og det fremmer også den naturlig gode kjøttsmaken. Har på pepper og salt rett før steking. (Saften i kjøttet forsvinner ikke selv om du salter FØR steking)
Stek det i litt olje på sterk varme til kjøttsiden har blitt brun. (ca 2 minutter) Snu kjøttet å stek like lenge. Nå kommer det litt an på hvor tykk kjøttbit du har. Ofte har jeg i smak i panne før jeg steker kjøttet, som i dette tilfellet hvitløk og timian. Så steker jeg kjøttet i den smak satte oljen som ligger i pannen og legger «smaken» til side.

Etter du har brunet den ene siden og nesten den andre siden, setter du ned varmen og har i smør. Når dette smelter balender du med samken som ligger der, og øser stekesjy over kjøttet.
La kjøttet hvile i 5 minutter.

 

 

Legg igjen en kommentar