I dag ble det kylling i karri på menyen. Det er jo alltid gøy å prøve seg på noe nytt. Og det ble en suksess, så det blir ikke siste gangen denne blir laget.
Ingredienser til 4 personer:
- 3 kyllingfilet
- 1 boks kokosmelk (4 dl)
- 1 løk
- 3 hvitløkfedd, finhakket
- 1 chili
- 1-2 ss ingefær
- 1-2 ss tomatpuré
- 4-6 ts Karri
- 1-2 gulrøtter, i tynne strimler
- 1 rød paprika, i tynne strimler
- 1/2-1 lime, saft
- 1-2 ss soyasaus
- 1-2 ts sukker
- 4 porsjoner jasminris (etter anvisning på pakken)
Slik gjør du:
Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.
Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Legg til side.
Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på karrien din. Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og karrien. La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett gulrøtter, paprika og kokosmelk. Gi sausen et oppkok, smak til med lime, soyasaus og sukker, og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Tilsett kyllingen og la det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter 5-10 minutter.