Middag

Kylling i karri

26. mai 2017

20170526_172859520576378

I dag ble det kylling i karri på menyen. Det er jo alltid gøy å prøve seg på noe nytt. Og det ble en suksess, så det blir ikke siste gangen denne blir laget.

Ingredienser til 4 personer:

  • 3 kyllingfilet
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 1 løk
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 chili
  • 1-2 ss ingefær
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 4-6 ts Karri
  • 1-2 gulrøtter, i tynne strimler
  • 1 rød paprika, i tynne strimler
  • 1/2-1 lime, saft
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1-2 ts sukker
  • 4 porsjoner jasminris (etter anvisning på pakken)

Slik gjør du:

 

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Legg til side.

Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på karrien din. Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og karrien. La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett gulrøtter, paprika og kokosmelk. Gi sausen et oppkok, smak til med lime, soyasaus og sukker, og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Tilsett kyllingen og la det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter 5-10 minutter.

Legg igjen en kommentar