Dessert

CupCake

22. mai 2017

015

nam 🙂 Cupcake med vanilje smørkrem, den var utrolig god. Mitt første forsøk på smørkrem, veldig fornøyd med resultatet.

Ingredienser til Muffins:

  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 125 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 3 egg
  • 2 dl melk

Slik gjør du:

  1. Bland mel, maisenna, bakepulver og vaniljesukker.
  2. pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Pisk deretter inn eggene, ett om gangen. Vend så inn det tørre vekselvis med melk slik at du får en jevn og klump fri deig.
  3. Sett muffins former på et stekebrett og fyll formene 2/3 fulle med deig. Stek muffinsene  midt i ovnen på 180 C i ca 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  4. La muffinsene avkjøles til de er helt kalde før du pynter dem med krem.

 

Smørkrem:

Du trenger bare smør, melis og vaniljesukker til å lage smør krem. Jeg brukte vanilje sukker for å få vaniljesmak. Men du bruker selvfølgelig den smaken du liker best. 🙂

jeg brukte ca 100 g smør, det må være rom temperert. Kjør det i en kjøkkenmaskin eller håndmikser i 5 minutter til smøret har skiftet litt farge og er luftig. Ha deretter i melisen. Jeg blandet vaniljesukkeret sammen med melisen. jeg slumper med melis og har i melis til jeg får den konsistensen jeg ønsker. Ha i litt å litt melis å kjør maskinen i 2 minutter for hver gang du har i melis. Denne ble kjempe god 🙂

Only registered users can comment.

Legg igjen en kommentar