Middag

Hjemmelaget pasta

21. mai 2017

20170503_162529

 

vi velger og lage pastaen selv siden dette ikke er spesielt tidkrevende og smaker jo helt fantastisk når det er ferskt 🙂

Tagliatelle er båndspagetti du får kjøpt på alle butikker, men kan greit lage det selv. Pastaplater og igrunn  det du trenger av pasta kan du lage utfra denne oppskriften som vi bruker med stort hell.

Vi bruker 100g hvetemel, ett helt egg, en eggeplomme, en klype salt pr person, så doble oppskriften utfra antall mennesker. Til 5 blir det da 5 egg, 5 egeplommer, salt og 500g hvetemel.

bland alt i en bolle eller bruk kjøkkenmaskin, når det er blitt en smidig deig pakk deigen i plast folie og la den ligge i 30 minutter.

kjevle ut og skjær i passende strimler, eventuelt bruk pasta tilbehør til kjøkkenmaskin som gjør dette lettere.

Taglitelle – 4 porsjoner

  • 4 Egg
  • 4 Eggeplommer
  • 400g Hvetemel
  • 1 ts Salt

Spagetthi Carbonara  Spagetti Bolognese Tagliatelle med Bolognese og Chorzio kaker

Legg igjen en kommentar