Middag

Spagetthi Carbonara

20. mai 2017

IMG_0692

spagetthi Carbonara på den riktige italienske måten er en behagelig kremet spagetthi, pancettaen setter en god smak på det hele.

Pancetta er vel det nærmeste italienerene kommer bacon, dette er ikke røykt men satt inn med urter – modnet og hengt litt.

Får nok kjøpt pancetta på vell assoriserte matbutikker, vi laget opp noen som ligger i frysen så vi har etter behov.

Ingredienser:

 • 100g pancetta
 • 50g pecorino ost
 • 50g parmasan
 • 3 store eggs
 • 350g spaghetti
 • 2 store hvitløksfedd
 • 50g usaltet smør
 • Maldon salt og nykvernet svart pepper

 

Slik gjør du:

 1. Sett på en stor gryte med vann på koking. Skjær pancettaen i små fine biter, fjern eventuelle fettbiter. Rasp opp begge ostene og bland dem i sammen. Slå eggene opp i en bolle, krydre til med nykvernet pepper og sett alt til side.
 2. Ha en ts salt opp i det kokende pasta vannet, ha oppi spaggethien og kok i rundt 10 minutter eller til det er al dente (akkurat kokt og litt tyggemotstand)
 3. Knus hvitløks feddene med bladet til en kjøkkenkniv så de blir flate. Mens spagetthien koker, stek pancettan med hvitløksfeddene. Ha smør i en stor stekepanne eller i en wok panne, når smøret har smeltet ha i pancetta og hvitløk. La dette steke på medium varme (her bruker vi nivå 6 på komfyren) i 5 minutter, rør ofte til pancettaen blir brun og crispy. Nå har hvitløken gitt sine smaker så de kan nå fjernes fra stekepannen – skal ikke være med i retten videre.
 4. Sett stekeplaten på lav. Når spagetthien er ferdig kokt så løft den oppi stekepannen med pancettaen, ikke vær bekymret hvis det kommer litt vann med i pannen siden dette bare er bra, ikke kast ut alt pastavannet heller – ha noen ss i en bolle.
 5. Bland osteblandingen inn i skålen med egg, men behold litt for og ha og drysse over senere. Ta stekepannen av varmen, ha i blandingen med egg og pancetta over i stekepannen, løft i spagettien for og få blandet dette ordentlig. Ha i ekstra pasta vann for og holde den sausete (flere ss burde holde, men dette ser du) – vil ikke ha den våt men fuktig. krydre med litt salt hvis ønskelig.
 6. Server med ett lite drys av den gjennstående osten og eventuelt pepper, hvis den blir litt tørr før servering så skvett på litt mere av det varme pastavannet.

Legg igjen en kommentar