Kyllinggryte med urter har vi prøvd oss på før og den er bare nydelig, men denne gangen tenkte vi å spice den opp litt. Denne retten anbefaler jeg dere å prøve, den bli rett og slett bedre for hver gang den blir laget.
Ingredienser:
- 4 kylling lår
- Salt og pepper (smak til)
- 2 SS hvetemel
- 1 SS smør
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 ts Estragon (frisk eller andre urter)
- Hvitvin (en liten klunk hvis du har)
- Dijonsennep
- 2 Chili (kan sløyfes)
- 3 dl fløte
- 1 brokkoli (delt i buketter)
- 2 SS Hasselnøtter ( hakket og ristet i panna)
Slik gjør du:
- Ha kyllinglårene i en bolle, krydre med salt og pepper. Dryss over hvetemel
- Varm smør i en stor, dyp panne med lokk, eller gryte. stek kyllingen med skinnsiden ned på middels høy varme i 7 minutter. Det er lurt å ikke røre kyllingen underveis; hvis du flytter den, sitter skinnet fast i panna, når det er sprøstekt, slipper det da snur du kyllingen, og har i løk og hvitløk stek det i 3-5 minutter, til løken er myk.
- Ha i halvparten av estragonen, vin, sennep og fløte. skru ned varmen og la småkoke under lokk i 20 minutters tid, til fløtekraften er nesten helt inn kokt og kyllingen helt gjennomkokt. Ha i brokkolien de siste 5-7 minuttene.
- Like før servering, ha i resten av estragonen, eventuelt også en ekstra klunk fløte. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sennep. Strø over nøtter og server.
God middag 🙂