Middag

Kyllinggryte med urter

19. mai 2017

018 (2)

Kyllinggryte med urter har vi prøvd oss på før og den er bare nydelig, men denne gangen tenkte vi å spice den opp litt. Denne retten anbefaler jeg dere å prøve, den bli rett og slett bedre for hver gang den blir laget.

Ingredienser:

 • 4 kylling lår
 • Salt og pepper (smak til)
 • 2 SS hvetemel
 • 1 SS smør
 • 1 løk
 • 4 fedd hvitløk
 • 2 ts Estragon (frisk eller andre urter)
 • Hvitvin (en liten klunk hvis du har)
 • Dijonsennep
 • 2 Chili (kan sløyfes)
 • 3 dl fløte
 • 1 brokkoli (delt i buketter)
 • 2 SS Hasselnøtter ( hakket og ristet i panna)

Slik gjør du:

 1. Ha kyllinglårene i en bolle, krydre med salt og pepper. Dryss over hvetemel
 2. Varm smør i en stor, dyp panne med lokk, eller gryte. stek kyllingen med skinnsiden ned på middels høy varme i 7 minutter. Det er lurt å ikke røre kyllingen underveis; hvis du flytter den, sitter skinnet fast i panna, når det er sprøstekt, slipper det da snur du kyllingen, og har i løk og hvitløk stek det i 3-5 minutter, til løken er myk.
 3. Ha i halvparten av estragonen, vin, sennep og fløte. skru ned varmen og la småkoke under lokk i 20 minutters tid, til fløtekraften er nesten helt inn kokt og kyllingen helt gjennomkokt. Ha i brokkolien de siste 5-7 minuttene.
 4. Like før servering, ha i resten av estragonen, eventuelt også en ekstra klunk fløte. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sennep. Strø over nøtter og server.

God middag 🙂

Legg igjen en kommentar