Middag

Enchilada og Salsa

18. mai 2017

092

Kom hjem fra skolen i dag og fant mannen i full sving med å lage tortillalefser. Og da ble det Enchiladas på menyen.

Tortillalefser

Ingredienser:

  • 1/2 dl raps olje
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 150 g byggmel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl vann

Enchilada og tomatsaus:

  • 1 løk
  • 1/2 rød chili
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 400 g kjøttdeig
  •  1 ts pepper
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika

Stek kjøttdeigen brun, ha i alle grønnsakene og stek dem møre. Ha tomatene i og la det koke i ca 10 minutter. smak til med salt og pepper.

Til Enchilada kan du ha rømme, creme fraice eller salsa. vi valgte å lage vår egen salsa, som vi ble veldig fornøyd med. salsa oppskrift

 

Slik gjør du med tortillalefsene:

  1. Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard.
  2. Ha plastfolie og et kjøkkenhåndkle over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  3. Rull deigen til ei pølse og del den opp ut i fra hvor store lefser du vil ha. Form de til en bolle og klem dem flate. La de hvile i 10 minutter på benken under ett kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
  4. Kjevle «bollene» ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.
  5. Stek tortillialefsene i en tør stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp, snu dem og stek dem på andre siden.
  6. Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket i et kjøkkehåndkle for å unngå at de blir tørre. Spiser du ikke opp alle med en gang kan de fryses.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar