Middag

Calzone

17. mai 2017

DSC_0367

Etter en hyggelig 17. Mai feiring med barnetog og russetog, lagde vi oss Calzone når vi kom hjem. Calzone er rett og slett innbakt pizza. Det smakte nydelig med salat og tatziki til.

Pizzadeig:

  • 3 dl lunket vann
  • 3 ss Olivenolje
  • 500 g hvetemel
  • 50 g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • Revet ost
  • 1 egg
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 boks hakkede tomater

Slik gjør du:

  1. Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen i en kjøkkenmaskin
  2. La den heve til dobbel størrelse
  3. Finhakk grønnsakene og ha oljen i panna. fres grønnsakene til de er møre. brun så kjøttdeigen. Ha så i hakkede tomater, la tomatsausen små koke i ca 5 minutter.
  4.  kjevl ut deigen og bruk en liten suppeskål til å trykk ut rundinger. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver runding, og dryss over ost.
  5. Pensle rundt kantene med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  6. Pensle hele overflaten med egg og dryss oregano og revet ost på toppen. Stekes på 225 C i 20-30 minutter.

Nyt 🙂

Legg igjen en kommentar