Middag

Fiskekaker

14. mai 2017

Blogg Bilder 036

Er jo lite som slår hjemmelagete fiskekaker, noe de fleste har ett eller annet forhold til. Gode minner og gode smaker er det jeg tenker når jeg bare må ha 🙂

I dag fant jeg ett kilo med seifileter i frysen så tenkte som sådan at seikaker hadde vært godt. (frosne seifileter på butikken er gode og rimelige råvarer til dette)

Siden det er frosen fisk så gir fisken fra seg mye væske, så her må man justere med potetmel for at farsen ikke skal bli for løs og bløt.

Bruker du frosen fisk er det lurt og la fiskefarsen stå en stund i kjøleskapet når den er ferdig, en god halvtime fungerer greit her. Dette for at farsen skal få «satt seg litt» før du begynner stekeprossesen.

Er jo lurt og kanskje steke opp en del for og ha i frysen, er veldig gode da også.

Du trenger til denne oppskriften.

  • 1 kg kalde fiskefileter (sei, hyse, torsk) hva du nå har tilgjengelig
  • 3-5 ss potetmel – her må man justerer utfra om fisken er frosen eller fersk
  • 2 egg
  • 2 dl melk eller fløte
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 1/2 finahakket purreløk
  • 1/2 finhakket gul løk

Kjør den halvtinte fisken gjennom kjøkken maskinen ett par ganger, nå brukte jeg food prosseroren i dag.

Bland inn de øvrige ingrediensene, her må man justere potemelet til man får en fin jevn røre – sett i kjøleskapet i minst en halvtime.

Siden smaksløkene våre er så forskjellig så er det lurt og steke en liten testkake – så man kjenner om krydrene blir riktige, ha i mer salt, pepper eller muskat etter hva du selv synes.

Bruk en spiseskje eller hendene og form kakene i ønsket form – stek i noen minutter på hver side til de er gjennomstekte.

Nyt det beste fra havet – god middag 🙂

Legg igjen en kommentar