Desserter

Rullekake med jordbær krem og karamell.

12. mai 2017

kake 012

 

Ingredienser:

 • 4 egg
 • 120 g sukker
 • 120 g hvetemel
 • 0,5 ts bakepulver

Fyll:

 • 3 dl kremfløte
 • 2 ts ekte vaniljesukker
 • ca 150 g frosne jordbær

Karamellsaus:

 • 100 g sukker
 • 2,5 dl fløte
 • 30 g smør
 • 1 ts ekte vanilje

Fremgangsmåte:

Begynn med karamellsausen (denne kan lages dagen i forveien)

smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme i en gryte til den har en lys gylden farge. tilsett litt og litt fløte om gangen, mens du rører hele tiden. når fløten er kald er det lett for at karamellen klumper seg, derfor er det viktig å røre hele tiden. 🙂 Når karamellen og fløten er ferdig blandet, tilsetter du smør og vaniljesukker. la karamellen koke på middels varme i ca 10 minutter.

Til rullekaken piskes egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. rør deigen jevn og hell den over i ei bakepapirkledd langpanne. stek kaken midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. strø sukker på ett bakepapir og hvelv kaken over på det. Dra forsiktig av bakepapiret og avkjøl kaken.

Fyll:

Pisk fløten og vaniljesukkeret til tykk krem. varm de frosne jordbærene så de blir litt myke og det blir litt saus fra bærene. vend så jordbærene inn i kremen. Bre 2/3 av kremen utover den kalde kaken. Rull sammen fra langsiden til en fast rull.

God bakst 🙂

Legg igjen en kommentar