Middag

Helstekt kylling med urter

12. mai 2017

kylling 004

Fantastisk god og mør mat med masse smak av friske urter, kylling får en annen betydning etter ett slikt måltid.

 • 1 stk hel rå kylling
 • 2 stk sitron
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 ss timian
 • 1 ss persille
 • 1 ss oregano
 • olivenolje
 1. Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron. legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen.
 2. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssingPensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper.
 3. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 180 grader i ca. 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.
 4. Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer, temperaruren skal være ca 68 grader.
 5. La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den

kylling 016

Ha en fortreffelig middag 🙂

Legg igjen en kommentar