Middag

Tagliatelle med Bolognese og Chorzio kaker

9. mai 2017

Blogg Bilder 121

 

En klassisk vinner med mye smak – vi velger og lage pastaen selv siden dette ikke er spesielt tidkrevende og smaker jo helt fantastisk når det er ferskt 🙂

Chorizo kjøttbollene ble laget etter noe som ble igjen etter vi lagde Chorizo pølser, den oppskriften legger vi med.

Tagliatelle er båndspagetti du får kjøpt på alle butikker, men kan greit lage det selv.

Vi bruker 100g hvetemel, ett helt egg, en eggeplomme, en klype salt pr person, så doble oppskriften utfra antall mennesker. Til 5 blir det da 5 egg, 5 egeplommer, salt og 500g hvetemel.

bland alt i en bolle eller bruk kjøkkenmaskin, når det er blitt en smidig deig pakk deigen i plast folie og la den ligge i 30 minutter.

kjevle ut og skjær i passende strimler, eventuelt bruk pasta tilbehør til kjøkkenmaskin som gjør dette lettere.

Taglitelle – 4 porsjoner

  • 4 Egg
  • 4 Eggeplommer
  • 400g Hvetemel
  • 1 ts Salt

 

Bolognese – 4 porsjoner

  • 400g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss sør eller olje til stekingen
  • 1 stk finhakket gulrot
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk eller 2 – kan sløyfes
  • 2 stk finhakket stangselleri
  • 2 ss tomapure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttbuljong – utblandet
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/2 ts sukker

Fremgangsmåten er

  1.  Ha smør eller olje i den varme stekepannen, vent til smøret slutter og bruse og stek kjøttdeigen gjerne i flere omganger.
  2. Ha i alt av grønnsaker, tomatpuren, hermetiske tomater og la det stå og putre i 15 – 20 minutter – smak til med muskat, sukker, salt og pepper

 

Chorizo deig til pølser eller kjøttboller

denne blir det fantastiske pølser og kjøttboller av, så vil du finne frem pølsemakeren i deg, så er denne en god start 🙂

Pølser og pølselaging kommer i andre poster

  • 3 kg svinekjøtt med ca 20% fett
  • 100g finmalt bacon
  • 4 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 1 liten chili, rensk den og finhakk
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1-2 ss chilipulver
  • 1 ts pepper
  • 5 ss paprikapulver
  • Litt vann – max 1 dl

Kjør i kjøkkenmaskinen til du har en fin deig 🙂

 

Legg igjen en kommentar