Desserter

Karamell iskake

9. mai 2017

Blogg Bilder 128

Nydelig iskake med hjemmelaget karemell saus, både store og små setter pris på denne 🙂

Kjeksbunn

  • 12 stk Digestive kjeks
  • 75g smør

Smuldre kjeksen med hendene, eller i kjøkkenmaskinen eventuelt ha de i en pose og kjevle over.

Bland kjeks smulene med smeltet smør og press massen ned i en kakeform eller paiform – ca 22 cm i diameter, settes kjølig

 

Karamellsaus

  • 30g smør
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 100g sukker

Smelt sukkret til karamell på middels sterk varme i en gryte til den har en lys og fin farge.

Tilsett deretter fløte litt og litt, dette fordi når fløten treffer den varme karamellen så kan den klumpe seg – rør godt mens du heller i fløte.

Når karamellen og fløten er ferdig blandet inn tilsetter du vaniljesukker og smør, så lar du det koke i 10 minutter på middels sterk varme.

 

Er lite som slår hjemmelaget is, fremgangsmåten er som følger.

  • 3 Eggeplommer
  • 0,75 dl melis
  • 3 dl kremfløte
  • hjemmelaget karamell saus

Vi brukte kjøkkenmaskinen, pisk melis og eggeplommer til en luftig eggedosis, pisk deretter fløten til halvstiv krem og bland inn eggedosisen.

Ha i ca halvparten av karamell sausen i isen – rør så forsiktig med en slikkepott slik at sausen blander seg litt med kremen men ikke helt.

Ha massen over i kakeformen eller paiform, stryk over med slikkepotten får og lage den formen du selv vil.

Sett formen i fryseren til isen har stivnet

Ta ut formen ca 20 minutter før servering, varm den gjennværende karamellsausen litt og pynt med den etter hvordan du vil den skal se ut

Lykke til 🙂

 

Legg igjen en kommentar