Dessert

Jordbær moussé

9. mai 2017

 

20170426_155149

 

En enkel jordbærmoussé med sjokoladesaus på toppen.

Ingredienser til 2 personer:

  • 2 dl kremfløte
  • 400 g fryste jordbær
  • 4 ss sukker
  • 4 stk eggeplommer
  • 4 stk eggehvite
  • 100 g melis

Sjokoladesaus:

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du:

  1. Pisk fløte til myk krem med en håndvisp eller en kjøkkenmaskin og sett den kaldt.
  2. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. kjør med en stavmikser eller en blender til glatt pure. Avkjøl.
  3. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbær-pure og eggeplommer, vend inn  krem og tilslutt stivpisket eggehvitene. fordel moussé i to store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
  4. kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen.
  5. Hell over sjokoladesaus rett før servering og pynt med litt jordbær.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar