En enkel og smaksfull dessert som alle liker, bruk de bærene som du liker best 🙂
Bringebær, kirsebær, Mango etc er gode alternativer – nyt.
INGREDIENSER
- 41⁄2 stk gelatinplater
- 1 stk vaniljestang
- 71⁄2 dl kremfløte
- 11⁄2 dl sukker
Jordbærsaus:
- 1 pk (200 gr.) frosne jordbær
- 100 g melis
- 2 ss sitronsaft
SLIK GJØR DU
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
- Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
- Ha tinte jordbær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server desserten med litt frisk bærsaus . Kan lages 1-2 dager før servering.